Állatos programok gyerekeknek

A budapesti Állatorvostudományi Egyetemen furcsán viselkednek az állatok! A legjobb orvosokat, vagyis a játékosokat elküldik a laborba, hátha ott könnyebben rájönnek, mi történt az állatokkal, és felfedik furcsa betegségük ellenszerét. Mentsd meg az állatokat!

Nálatok laknak-e állatok? Olyan, mint a gekkó, akinek ha az egyik fülén átvillan a fény, akkor a másik fülén is megjelenik? Olyan, mint a szabadulóművész gabonasikló? Olyan, mint a sörrajongó csiga? Ha nem, akkor gyere ismerkedj meg velük és gazdájukkal! Ezen az estén vár a BÁNYAI ÁLLATI TÁRLAT is a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban.

Hajdúböszörményben örülni fog, akit érdekelnek a terápiás állatok – megtudhatjuk, miben különböznek a terápiás kutyák a többi ebtől, miért mehetnek be bárhová, és miért nem kell félnünk, hogy megharap egy ilyen kutya. Azt is fontos tudni, hogy nem minden kutya lehet terápiás állat – mi alapján választják ki őket, és milyen vizsgát kell “letenniük” azoknak az ebeknek, akik terápiás kutyává válnak? Bemutató.

Nem okoz gondot a halott állat gondolata sem? Hódmezővásárhelyen most kis vagy közepes testű madár preparálását nézheti végig az, akinek bírja a gyomra, egészen a nyúzástól a műtest elkészítéséig. A program a Szegedi Tudományegyetem szervezésében kerül megrendezésre.

Gyakran egyes állatoknak csupán a lábnyomával találkozhatunk a természetben. Ha mielőbb megismerkedünk a lábnyomok típusaival, később annál könnyebb lesz egy kirándulás alkalmával beazonosítani, milyen állatfaj nyomában járhatunk. Egerben az Esterházy Károly Katolikus Egyetem szervezésében most játékos programján papírból kivágott lábnyomokat párosíthatunk állatfajok sziluettjeihez.

2022. szeptember 15.