Kvízjátékok a Kutatók Éjszakáján I.

Teszteld a tudásodat! A Kutatók Éjszakáján nem egy városban, több helyszínen mérkőzhettek meg egymással szellemileg. Bölcsészettudományos és kultúrával kapcsolatos kvízjátékon vehetünk részt például Egerben, az Esterházy téren a Heves Megyei Kereskedelmmi és Iparkamara szervezésében a “Mesterségem címere” nevű játékon.

Tarcalon a Tokaj- Hegyalja Egyetem szervez kb. 25 perces tokaji szőlős-boros kvízt és illatminta-bemutatót. A részvételhez okostelefon és internet szükséges.

A Nyelvtudományi Kutatóközpont Budapesten, a Benczúr utcában várja azokat, akiket érdekel a részvételi szociolingvisztika a gyakorlatban, avagy az edukációs nyelvészet kisebbségi közösségekkel. Magyar jelnyelvi és romani (cigány) nyelvi szakmai foglalkozásra várják azokat, akik részvételi kutatási módszereket kipróbálva szeretnék megismerni Magyarország nyelvi és kulturális változatosságát.

Sopronban a Soproni Egyetem szervez könyvtári és levéltári fejtörőt, kvízt a Központi Könyvtár és Levéltár épületében. Fókuszban a könyvtárban fellelhető milliónyi dokumentum!

Felismered a szláv nyelveket betűik alapján? A Debreceni Egyetemen kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes lehet a szláv nyelvekben használatos cirill és latin ábévék különleges betűiről szóló előadás, amit játékos kvíz követ.

Zalaegerszegen a Pannon Egyetem jóvoltából idén idegen nyelvekből és történelemből tesztelheted a tudásodat egy interaktív kvízjáték során. Szükséged lesz egy okostelefonra!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem szervezésében Budapesten lengyel esten vehetünk részt a Lengyel Tanszék szervezésében. Két előadást követően tesztelheted a tudásodat a lengyel kultúrából, ezután pedig lengyel gasztronómiai ízelítő következik, tehát érdemes megvárni a program végét!

Szegeden ókori témájú játékok (kvíz, puzzle, múmiakészítés, kifestő) várják az érdeklődőket, akik az ókor egy-egy híres emlékének képét rakhatják ki színes kirakók segítségével, illetve az ókori római világról szóló kvízjátékon is megmérettethetjük magunkat.

2022. szeptember 15.