Kvízjátékok a Kutatók Éjszakáján II.

Teszteld a tudásodat! A Kutatók Éjszakáján nem egy városban, több helyszínen mérkőzhettek meg egymással szellemileg. Társadalomtudománnyal kapcsolatos kvízjátékok ajánlója következik.

A Debreceni Egyetem szervezésében előadást hallgathatunk meg a nők társadalmi helyzetének változásairól a történelem során. Szeretettel várják azokat, akik érdekelnek az olyan kérdések, mint hogy vajon mikor volt a legjobb nőnek lenni, melyik történeti korszakban övezte a legnagyobb csodálat a nőket, vagy mikor nyíltak meg előttük az iskolák kapui. Hapjainkban mi jellemzi leginkább a nemek közötti esélyegyenlőség területeit? Játékos kvízzel összekötött interaktív előadás!

Gödöllőn játékosan ismerkedhetünk az országokkal – a német és angol nyelvű országok kultúrájának ismertetése után interkulturális kommunikációval és országismerettel kapcsolatos tudásunkat mérhetjük össze egy kvíz során a Magyar Agrár- és ÉLettudományi Egyetem szervezésében.

Az ELTE Társadalomtudományi Kara kocsmakvízt szervez (kocsma: nem; kvíz: igen; alkohol: nemigen). A résztvevők csapatokba szerveződve válaszolnak a műsorvezetők kérdéseire: ki tud több társadalomismereti kérdésre jól válaszolni (vagy ki tud jobban tippelni a helyes válaszra)? A téma: a munka világa. Budapesten!

Nyíregyházán a Debreceni Egyetem szervezésében egészségturizmussal kapcsolatos kvízjátékon vehetünk részt. Milyen hatással vannak a turizmus trendekre napjaink eseményei?

2022. szeptember 15.