Az Erasmusok világában

Egy kiváló példa a nemzetközi projektek kiépítéséhez!

Az Interaktív módszerek az óvodások képességeinek mérésére és fejlesztésére: Az OkosÓvoda új megoldásai hátrányos régiókban, az OkosOvi projekt célja az óvodások sokoldalú, harmonikus fejlődésének, a gyermeki személyiség kibontakoztatásának elősegítése az életkori- és egyéni sajátosságok, valamint az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével. – A 3-7 éves korú gyermekek társadalmi gyakorlatra való általános felkészítése, a tevékenységek által és a tevékenységeken keresztül. – Az együttműködési és az érintkezési képességek fejlesztése, azaz a kooperáció és a kommunikáció gyakorlása óvodás korban – Az életre való felkészítés.

Az Erasmus+ program iránti szenvedély és elkötelezettség töltötte be a levegőt Nagyszalonta városában, amely otthont adott az OkosOvi projekt nyitó eseményének. Az esemény kulcsfontosságú mérföldkő volt a partnerségben, és lehetőséget adott a kölcsönös megismerkedésre.

A nyitó eseményen a konzorcium koordinátora és a Kutatók Éjszakája Alapítvány prezentálta a projekt mérföldköveit, legfontosabb feladatait. Az előadások után egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül azokat a legfontosabb szakmai kérdéseket is megvitatták, amelyek a közös célok gördülékeny megvalósításához szükségesek. A beszélgetés után a Toldi Óvoda körbevezetést tartott, amely során több ötlet és módszertan került elő az oktatás és nevelés területén. 

A konzorcium jelenlétét Nagyszalonta polgármestere és a tankerület képviselői is megtisztelték, így összesen 33-an vettek részt az eseményen.  

A projekt honlapja ITT érhető el.

2023. október 23.