Élményközpontú ismerkedés a tudománnyal és technológiával a balassagyarmati Természettudományos Élményközpontban!

A balassagyarmati Természettudományos Élményközpontban 5-14 éves gyerekeket várnak korszerű és kísérletközpontú programokkal, játékokkal az interaktív, élményszerű oktatás jegyében. Foglalkozásaik természettudományos tárgyakhoz és informati készségekhez kapcsolódik, céljuk pedig a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítése.

Az Élményközpont izgalmas programokkal várja a hét minden napján azokat, akik elmélyítenék ismereteiket a tudomány különböző területein. Megtudhatjuk, hogy mit tehetünk a minket körülvevő ökoszisztémával, de külön programon ismerkedhetünk az univerzum tágasságával is. Mit rejt a jövő a programozás és robotika területein belül? Lélegzetelállító tudományos kísérleteket is végezhetünk a központban.

Vándorkiállítás is szerveződik a Tudomány Élményközpont szervezésében, melynek témája a fenntarthatóság. A kiállítás keretein belül interaktív keretek között hívják fel a gyerekek figyelmét a környezettudatosságra, a biológiai sokszínűség fenntartásának fontosságára és a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodásra, a megújuló energiaforrások előtérbe kerülésére.

Az Élményközpont honlapján ráadásul online vetélkedőkben is részt vehetsz!

Az Európai Kutatók Éjszakája a Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogram támogatásával a 955402 számú támogatási megállapodás alapján valósul meg. További információ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/news/results-msca-night-2020_en

2020. augusztus 29.