Függőségek, egyensúlyérzék, egészséges táplálkozás a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetem rengeteg színes, interaktív programmal várja a Kutatók Éjszakájának résztvevőit. Szemezgetés az orvostudományi programokból:

Hogyan hat testünkre a dohányzás, az alkohol, a drog? Mit tesznek velünk a függőségeink, és milyen hatással vannak a testünkre? Most mulázsok segítségével tanulmányozhatjuk az emberi test felépítését.

Tesztelnéd az egyensúlyérzékedet? A flamingó teszttel most próbára teheted magad. A felső végtag izomerejét a lapérintéses teszttel, az izomerő és egyensúly vizsgálatát a Four Steps teszttel vizsgálhatod, a Wall sittel pedig az alsó végtag izomerejét teheted próbára.

Műseb-készítés! Újraélesztés! A mindig fontos sebkészítés, sebkötözés és újraélesztés témáján most újra átrághatod magad, ha már halványultak az emlékeid!

Együk magunkat egészségesre! Az egészséges táplálkozásnak minden életkorban alapvető jelentősége van. Szerepe elvitathatatlan a testi-lelki egészség, jó szellemi és fizikai teljesítőképesség megőrzése, az optimális növekedés, továbbá az egészséges öregedés szempontjából. Az OKOSTÁNYÉR végigvezet bennünket az alapvető élelmiszercsoportokhoz (zöldségfélék, gyümölcsök, gabonafélék, tej és tejtermékek, hús és húskészítmények, halak és tojás)kapcsolható táplálkozási tanácsokon.

Most bekukkanthatsz a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán működő laboratóriumokba. Akár étel-, polle- vagy pratka allergiáról van szó, ezek a betegségek rengeteg embert érintenek. Most megismerkedhetsz az allergia diagnosztikájának egyik legmodernebb módszerével az egyetem Nanobiotechnológia és Regeneratív Medicina Laboratóriumában.

Magyarország bővelkedik gyógynövényekben, melyek minden területen megjelennek és felhasználásra kerülnek, így van ez az egészségturizmusban is. Ha érdekel, most megismerkedhetsz hazánk ismertebb gyógynövényeivel és azok felhasználási lehetőségeivel.

2022. szeptember 19.