Hogyan készülhetsz tudatosan az őszi hónapokra?

Ahogy beköszönt a hidegebb időszak, többet vagyunk otthon, több időt is fordíthatunk magunkra. Készülj fel te is az őszi megújulásra!

Ahogy a Nationa Geographic is írja cikkében, az ősz nem csak az elmúlásról, ugyanúgy a megújulásról is szól. A nyár után megnő a szellemi-fizikai terhelésünk a szigorúbb napirendhez, a munkához vagy iskolához történő visszatérés által. Pedig ez egyben a téli hónapokra való felkészülés, töltekezés időszaka is.

Próbálhatunk azonban tudatosan is készülni erre az időszakra: bár a nyári gyümölcsáradatot már nem találjuk a piacokon, próbáljunk idénygyümölcsöket fogyasztani. Sétáljunk, fussunk akkor is, ha borongósabb az idő, hétvégén pedig igyekezzünk kiszakadni a városi levegőről. Fontos az alvás, ezért figyeljünk arra is, hogy lehetőleg meglegyen a napi 7-8 óra. Itt az ideje annak is, hogy elgondolkozzunk a dohányzásról való leszokásról.

Az Európai Kutatók Éjszakája a Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogram támogatásával a 955402 számú támogatási megállapodás alapján valósul meg. További információ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/news/results-msca-night-2020_en

2020. október 21.