Idén is megrendezik a Kutatók Éjszakáját

Szeptember 30-án és október 1-én több száz helyszínen várhatóan 2000-nél is több program várja a tudomány iránt érdeklődőket, legyenek gyerekek, diákok vagy bármilyen életkorú felnőttek.

Bár messze még az ősz, de mi már szeptember végére készülünk, ugyanis idén is lesz Kutatók Éjszakája. A méltán népszerű rendezvényt – csakúgy, mint a korábbi években – az RCISD Regionális Tudásközpont és a köré szerveződött konzorcium rendezi, amely ezúttal két évre nyerte el az Európai Unió Marie Skłodowska Curie Akcióinak támogatását. A rendezvényhez idén is több száz intézmény csatlakozik, amelyek előre láthatólag kétezernél több programmal várják majd az érdeklődőket.

Az elmúlt két évben a szervezők dolgát megnehezítette a járvány és az a tény, hogy tavaly egyetlen magyarországi pályázónak sem sikerült elnyernie az uniós támogatást. Ennek ellenére az RCISD részben saját forrásaira támaszkodva, részben az erre a célra létrehozott alapítvány (http://www.kutatokejszakaja.com/) segítségével a veszélyhelyzeti intézkedések betartásával sikeres eseményt szervezett.

Reméljük, hogy idén szeptember 30-án a járványt megelőző évekhez hasonló számú programon a korábbiaknál is több fiatal és örökifjú élvezheti a fesztiválköntösbe öltözött tudomány ünnepét.

A Kutatók Éjszakáját hagyományosan szeptember utolsó péntekjén, illetve az utóbbi években szombatján is, tehát idén szeptember 30-án és október 1-én is rendezik meg egész Európában.

A részletes program szeptember elejétől lesz elérhető a Kutatók Éjszakája honlapján (www.kutatok.test), ahol addig is érdekes hírek olvashatók a tudomány világából, csakúgy, mint a rendezvény Facebook oldalán: http://www.facebook.com/kutatokejszakaja.

A szervező konzorcium tagjai:

RCISD Regionális Tudásközpont
rcisd.eu

Óbudai Egyetem
uni-obuda.hu

Nők a Tudományban Egyesület
nokatud.hu

TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat
titnet.hu

Hétfa Kutatóintézet
hetfa.hu

2022. május 9.