Kutatói lehetőségek Németországban – Információs előadás és workshop

Előadásunkból kiderül, hogy Németországban hol zajlik a kutatás, mely szervezetek támogatják ösztöndíjakkal a doktoranduszokat és posztdoktorokat, hol találjátok meg a számotokra megfelelő helyet? Ezután segítünk sikeres kutatási tervet írni.

A Német Felsőoktatási Információs Központ (DAAD Hungary) 2002 óta segíti a Németországban továbbtanulni vagy kutatni készülőket, hogy megkapjanak minden szükséges információt az induláshoz. Budapesti központunkban személyesen vagy akár online is szívesen segítünk, számos kiadványt ajánlunk, hogy megkönnyítsük a döntést.

A Kutatók éjszakáján idén először veszünk részt, méghozzá egy két részből álló programmal készültünk. Először Sax Mónika, irodánk vezetője fogja egy rövid összefoglaló előadásban bemutatni Németország kutatási térképét, a kutatóintézeteket és támogató szervezeteket, majd gyakorlatiasabb vizekre evezünk, és dr. Veronika Proske, a müncheni global dis:connect intézet tudományos munkatársa vezet be a sikeres kutatási terv megírásának rejtelmeibe. A rendezvényt angol nyelven és hibrid formában tartjuk, tehát online és személyesen is lehet csatlakozni. Aki ellátogat az irodánkba (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14., MTC A épület, 4. em.), válogathat számos hasznos kiadvány és olvasnivaló között is.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Join us at the Long night of Research! The DAAD Information Centre invites you to an infosession on the German research landscape, followed by a workshop about writing a successful research proposal. Lets’s meet on Friday, 29th September at 6pm online or in person at our office!

ÉRDEKEL

2023. szeptember 27.