Kutatók Éjszakája a MATE-n

Világítanak-e a növények? Honnan tudja egy öntözőberendezés, hogy mikor kezdje meg működését? Milyen színanyagok vannak a zöld levelekben? Biztosra vehető a klímakatasztrófa? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphat válaszokat az, aki a Kutatók Éjszakája keretében szeptember 30-án ellátogat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem programjaira.

A színes programkavalkád részeként lesz csillagles és távcsöves bemutató, fotóelőhívás bablevélen, számtalan látványos fizikai kísérlet, éjszakai nyelvvizsga, gyógynövénytea kóstoló, hímzés, horgolás és megannyi egyéb érdekesség. Kenyérsütéshez kapcsolódóan a magok tisztítását, őrlését és minőségvizsgálatát is megtekinthetik az érdeklődők.

A Kutatók Éjszakája programsorozat népszerűsítő kampánya keretében idén is bemutatnak néhány kiemelkedően tehetséges fiatal kutatót a Brain Star rovat keretében. A MATE berkein belülről idén Szám Dorottya növényorvos, a keszthelyi Georgikon Campus végzett hallgatója mesélt szakterületéről és motivációjáról, valamint arról, hogy hogyan jutott el az óvodában épített legóvárosoktól az igazi nóvumnak számító agrártudományi hálózatokig.

2022. szeptember 22.