Látványos fényképek a Perseidák meteorrajról

Augusztus közepén láthattuk a legtöbb hullócsillagot a Perseidák meteorrajnak köszönhetően, hiszen idén augusztus 12-én, délután érte el a csúcsot a raj.

A meteorraj, vagyis a csillaghullás ilyenkor sem egyenletes, időnként csak néhány, máskor percenként több hullócsillagot is láthatunk. A Perseidák különlegessége, hogy egyszerre akár 3-4 meteor is lehull. A meteorhullásról többek között az Origo is összeállított egy látványos fotóalbumot.

A Csillagvizsgáló blogot vezető fiatal csillagász, Barna Barnabás kezdeményezésére pedig Egy hét a csillagok alatt névvel létrejött egy eseménysorozat augusztus 10 és 16 között, mely során amatőr csillagászok és csillagvizsgálók ismertették országszerte az égbolt különlegességeit az érdeklődők előtt. Az esemény facebook oldalán további képek közül böngészhetünk!

Az Európai Kutatók Éjszakája a Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogram támogatásával a 955402 számú támogatási megállapodás alapján valósul meg. További információ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/news/results-msca-night-2020_en

2020. augusztus 23.