Színek és növények – nyári programajánló 8-12 éveseknek

Régen vajon hogyan állították elő a színeket? Mennyire volt színes az emberek öltözködése? Vajon ismerték már az összes színt? Nyári programajánló a Bölcs Kavics szervezésében.

Augusztus 26-án, szerdán a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban kap helyet a workshop a Bölcs Kavics szervezésében. Az eseményre a 8-12 éves korosztályt várják, hogy kutatással és kísérletezéssel fejtsék meg a színek történetét. A gyerekek közben olyan régi mesterségeket is megismerhetnek, mint a kelmefestés, a restaurálás vagy a kertészet. A workshop végén a csapat egy különleges alkotást is elkészít majd.

A workshophoz regisztráció szükséges, amelyet a [email protected] e-mail címen lehet megtenni. A workshop 8.30-tól 12.30-ig tart.
Workshopvezetők: Várkonyi Dóra textiltervező, Kádár Anna múzeumpedagógus, Vargha Noémi fizikus, Pertics Flóra képzőművész.

További részleteket az esemény Facebook-oldalán találhattok!

Az Európai Kutatók Éjszakája a Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogram támogatásával a 955402 számú támogatási megállapodás alapján valósul meg. További információ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/news/results-msca-night-2020_en

2020. augusztus 21.