Mi lesz ha betör a vírus?

Sokunkat foglalkoztatja a kérdés, hogy mi történik kedvelt eseményeinkkel ha a koronavírus újra kiújul. Szeretnénk mindenkit jókedvre deríteni: 2020-ban is lesz Kutatók Éjszakája.

Sok kérdés övezi a tömegrendezvények szervezését mióta a kínai Vuhan városából világszintű fertőzéssé alakult a koronavírus. 

A nemzetközi és hazai kormányzati szabályok és ajánlások alapján már hónapok óta két forgatókönyvvel készül a Kutatók Éjszakáját szervező konzorcium:

  1. Megszokott Kutatók Éjszakája 
  2. Kutatók Éjszakája a virtuális térben

Ma még nehéz lenne megjósolni, hogy hazánkban mekkora változásokat okoz majd a koronavírus novemberben. Mi mégsem ülhetünk tétlenül, szorgosan dolgozunk, hogy idén is megvalósuljon az ország legnagyobb tudomány és tudománykommunikációs népszerűsítő eseménye, ahol mindenki megtalálhatja kedvencét a több ezer ingyenes program között. 

Őszintén hisszük, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is a tudomány szerelmesei népesítik majd be a múzeumok, egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok épületeit, ahol szórakoztató formában ismerkedhetünk meg szinte minden tudományág rejtett titkaival. 

Nem kell kétségbe esni akkor sem, ha ezúttal otthonról kényszerülünk a látogatásra. A Kutatók Éjszakája több, mint 250 szervezőjének nagy része már most rendelkezik vészforgatókönyvvel arra az esetre, ha a vírus miatt nem érintkezhetünk személyesen. 

Figyeljék folyamatosan frissülő honlapunkat, ahol hasznos információkat osztunk meg a 2020-as Kutatók Éjszakája programsorozattal kapcsolatban. 
Az Európai Kutatók Éjszakája a Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogram támogatásával a 955402 számú támogatási megállapodás alapján valósul meg. További információ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/news/results-msca-night-2020_en

2020. augusztus 17.