Színek, robotok és textilek- avagy az Óbudai Egyetem színpompás programlistával készül idén is

Érdekel a robotika? Mindig is kíváncsi voltál, hogyan lehet ugyanazokat a színeket reprodukálni? Részt vennél egy kreatív telefontok készítő workshopon? Az Óbudai Egyetemnek köszönhetően a Kutatók Éjszakáján mindegyiket kipróbálhatod.

Szívesen megismernéd az Óbudai Egyetem robotjait? Az izgő-mozgó automaták fejlesztése a hallgatókat sem hagyja hidegen. Az egyetem fiatal mérnök kollégái az aulában mutatják be kedvenc robotjaikat a nagyközönségnek. Találkozz velük te is! Ezenkívül megismerheted, hogy milyen hasznos részesei lehetnek a hétköznapjainknak ezek a humanoid gépek, például az iparban, a mezőgazdaságban, az egészségügyben, a tudományban, a háztartásokban, a szolgáltatásban és az oktatásban. A fejlődés eredményeképp beépülhetnek a munka világába és a hétköznapi életünkbe is.

Ha inkább egy elmélyülős, kreatív programon vennél részt, akkor ezt is megteheted a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon. Itt elkészítheted és dekorálhatod a saját egyedi telefontokodat, és így megvédheted a kedvenc okos eszközödet.

A színek fontos szerepet játszanak életünkben. A nyomtaványok nagy része is színes, hogy felkeltse az érdeklődést. Nem mindegy viszont, hogy egy termék kitalált színét hogyan tudjuk reprodukálni. A foglalkozáson lehetőséged lesz denzitometriai mérésekkel megállapítani, mennyire lehet egy színt adott festékekből kikeverve reprodukálni. Csak akkor jelentkezz rá, ha nem félsz összefestékezni a kezed!

Alkoss, ismerkedj robotokkal, és játsz a színekkel az Óbudai Egyetem programjain!

2023. szeptember 14.