Időutazás az egész családnak

Ébresztőórák felhúzva, indulhat az időutazás? Repüljetek vissza a múltba a Kutatók Éjszakája első reggelén, és fedezzétek fel a bennetek rejlő régészt!

Bepillantást nyerhettek a Magyar Nemzeti Múzeum Archaeozoológiai Gyűjteményébe, ahol közel 85 ezer db csontleletet őriznek. A hazai ásatásokon feltárt állatcsontok az őskortól a késő középkorig itt élő házi- és vadállatoktól származnak.

Az időgépet átállítva megfejtést kaphattok azokra a kérdésekre is, hogy vajon milyen szörnyetegeket teremtett az ókori elme és keltett életre az ősi mítoszokban? Milyen istenek emelkedtek ki a római panteonból, és „vésték bele magukat” a színezüstbe? A Seuso – kincs tükröződő felületére pillantva kiolvashatjátok közösen a fenti kérdések válaszait.

Az utazásotok során egy nyomozásba is bekapcsolódhattok. Próbáljátok ki magatokat, mint régész kutatók és csatlakozzatok MNM NRI kutatócsoportjához! Legyetek részesei a régészeti nyomozásnak, keressétek meg az összefüggéseket és egészítsétek ki a hiányzó részleteket!

Ne késlekedjetek, regisztráljatok az időutazásra!

2023. szeptember 14.