Testi nehézségek-lelki megküzdések: női lét életciklusok szerint

A Science Café programjaira is várunk benneteket a Kutatók Éjszakáját megelőzően. Füzes Nóra és Bene Katica beszélgetésének fő témáját a női lét nehézségei köré szervezik, melyet életciklusok szerint vezetnek végig, külön hangsúlyt fektetve a testi változásokra, és az ezzel való lelki megküzdésre szeptember 20-án 18 órától a Godot Galériában.

Milyen folyamatok játszódnak le az emberi szervezetben stressz hatására fiziológiai és pszichológiai szinten? Melyek a nőket érintő legfőbb stresszorok szerintünk? Milyen prevenciós lehetőségek állnak rendelkezésünkre, mellyel lelki és testi egészségünket egyensúlyban tartsuk? Ezekre a kérdésekre kereshetitek közösen a választ egy szexuálpszichológus és egy orvos szemüvegén keresztül.

A Kutatók Éjszakája programnak az egyik kiegészítő programeleme a Science Café eseménysorozat. A Science Cafe eseménysorozat célja a tehetséges és szereplésre érett szakértők támogatása, és ezáltal a közérthető tudományra szomjas közönség szórakoztatása. Mindez persze a tudományok népszerűsítésének égisze alatt!

2023. szeptember 15.