Vitaszínház a Kutatók Éjszakáján / Hakni gazdaság Magyarországon. Az ételfutár piac példája.

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézete a Kutatók Éjszakája rendezvényre a “Szép új múltam” című vitaszínházzal készül. A programon szeptember 24-én 17 és 19 órai kezdettel lehet részt venni.

http://www.facebook.com/vallgazd/videos/1008437486366697/

Nincsen pénze, és jó volna ideiglenes kereseti lehetőséget találni? Ott a hakni gazdaság. Valamelyik platform segítségével akár már egy óra múlva kaphat megbízást. Mi is ez a bizonyos hakni gazdaság, és mit tapasztaltunk a Netpincérek felmérése során?

A hakni munka (gig job), vagy sokak által platformmunkának nevezett munkaerőpiaci fogalom modern értelmében elektronikus platformok segítségével kiközvetített vevő és szolgáltató, esetleg vevő és eladó közti kapcsolatot jelent, ahol a platform tulajdonosa munkáltatóként viselkedik. Némelyik kapcsolat egyetlen alkalomra szolgál, mint pl. nagyon gyakran a magyarok által is sokat látogatott fiverr.com esetében. Más platformoknál, mint pl. a jelenleg épp nevet változtató Netpincér cégnél a munkavállalókkal való kapcsolat szerződéskötésen alapul, és általában hosszabb távú. Erre vonatkozóan készítettek a Budapesti Corvinus Egyetem kutatói egy felmérést a Netpincérek közt. A ​hakni gazdság tulajdonságait és a felmérés előzetes eredményeit megismerheti a szeptember 24-i előadáson. Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: http://app.kutatok.test/esemenyek/budapesti-corvinus-egyetem/hakni-gazdasag-magyarorszagon-az-etelfutar-piac-peldaja

Budapesti Corvinus Egyetem-Pap Melinda

2021. szeptember 21.