5 szórakoztató budapesti workshop a legkisebbeknek szeptember 29-én

Az óvodás korosztálynak is rengeteg érdekes workshoppal készül a Kutatók Éjszakája. Garantáltan senki nem fog unatkozni a programokon.

Kik laknak a titkos laborban, és hogyan próbálnak meg segítséget kérni?

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen fény derül arra, hogy hogyan szabadul ki a világító baktérium a sötét szobából? Hogyan szól a gomba a haverjának? Mit csinál az egysejtű vagy a bolharák, ha jóllakott? Gyertek, és ismerjétek meg a BME környezeti mikrobiológia és környezettoxikológia laboratoriumának titkait!

3D nyomtatás és kifestő kicsiknek és nagyoknak

A Nordic Light Office programján elkészíthettek egy 3D nyomtatott képet majd folyékony színes festékkel kifesthetitek. Ezen felül a program része egy ajándékba hazavihető 3D nyomtatott nyomda vagy pecsét elasztikus anyagból, választható grafikával.

Arcfestés

Az Óbudai Egyetem a szuper megjelenésről is gondoskodik a Kutatók Éjszakáján. Szeretnétek egy kis pillangót az arcotokra vagy épp Pókemberré szeretnétek válni? Akkor keressétek őket az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán!

Készíts saját földgömböt!

Ha érdekelnek benneteket a térképek, a földgömbök, és hogy hogy készülnek, az ELTE Informatikai Karán a helyetek! Kis hungarocell golyókra ragasztjátok majd fel az erre a célra nyomtatott földgömbtérkép-szegmenseket. A helyszínen minden alapanyagot és eszközt biztosítanak. Ha balkezesek vagytok, vagy kicsi a kezetek, akkor saját ollóval készüljetek! Az elkészült gömböket aztán hazavihetitek.

Szerkesszünk csodaceruzát!

Gyerekeknek szóló újságot nemcsak lapozgatni, nézegetni, olvasni lehet, hanem szerkeszteni is. Ebben segít Sándor Csilla, a Csodaceruza irodalmi és művészeti folyóirat alapító főszerkesztője. Óvodások számára mutatják meg, hogyan készül az újság, mi mindent tartalmazhat egy lap, ha van ötlet, tehetség és kreativitás. Várnak mindenkit szeretettel az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán, hogy közösen szerkesszetek egy izgalmas folyóiratot.

Még számos felejthetetlen workshop közül válogathattok a Kutatók Éjszakáján, melyeket a legfiatalabb generáció is élvezni fog.

2023. szeptember 20.