A Szegedi Tudományegyetem programjai az iskolás korosztályt is várják

Szereted az állatokat, szívesen töltenéd a péntek estét a barátaiddal, miközben új dolgokat fedeztek fel? A Szegedi Tudományegyetem téged is vár, bármelyik tantárgy is a kedvenced, biztosan találsz neked való programot.

Az ember legjobb barátja a kutya. Tudod-e, hogy kiknek segítenek a segítőkutyák? Mitől különlegesek? A program során több szervezet segítőkutyáival láthatsz bemutatókat és közös játékokban is résztvehetsz. Bepillantást nyújtanak a kutyák képzésébe és a munkájuk izgalmas pillanataiba. A programot minden korosztály számára ajánlják. Játsz a segítő kutyákkal, és ismerd meg, milyen fontos munkát végeznek nap mint nap.

Készen állsz egy izgalmas kalandra?A Szegedi Tudományegyetem félreeső folyosóján egy laborajtó nyitva maradt. Barátaiddal benéztek, de ekkor az ajtó bezárul. A laborban befejezetlen kísérletek nyomaira bukkantok, melyet az Intézet egyik professzora végzett. Találtok egy titkos jegyzetfüzetet és lelakatolt szekrényeket. Rájöttök, hogy csak úgy juthattok ki innen, ha befejezitek a kísérleteket és időben megfejtitek a rejtvényeket! Szerinted ti hány perc alatt tudtok kijutni? Ott a helyed a szabadulószobában!

Az emberi test egy szövevényes labirintus, állandó rejtvényekkel. Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar programja során megismerheted az az emberi test vázrendszerét és főbb szerveink felépítését. Anatómia maketteken és posztereken bemutatják az egyes szervek élettani és kóros működését. A csontvázon és izomzat maketteken megmozgathatsz majd minden egységet, így megvizsgálhatod saját vázrendszered anatómiai hátterét.

Válaszd ki a számodra legérdekesebb programot, és csatlakozz a Kutatók Éjszakájához!

2023. szeptember 20.