Arcfestés, élménypark, játszóház – programok ovisoknak Szegeden és Budapesten

SZEGED
Próbáld ki magad, hogyan készít gyógyszert a gyógyszerész a patikában! Szegeden, a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet szervezésében most te is patikussá válhatsz!
A Természettudományi és Informatikai Karának Embertani Tanszéka antropológus-játszóházat szervez: játszhatunk koponya marokkót, színezhetünk csont-témában, lesz pontösszekötő, puzzle, memóris és sok egyéb izgalmas fejlesztő társasjáték óvodásoknak és kisiskolásoknak.
És vajon milyen érzés lehet öregnek lenni? A látogatóknak lehetőségük van felpróbálni az öregségi szimulátort, ami egy mozgás-korlátozó ruha kiegészítőkkel, melyek éreztetik az időskor nehézségeit. A program az SZTE ETSZK Ápolási Tanszék szervezésében valósul meg.


BUDAPEST
Készíts saját agyagedényt és ismerkejd az őskori fazekassággal Budapesten az ELTE Bölcsészkarán! A kreatív foglalkozás során a gyerekek és kísérőik megismerhetik a sokezer éves őskori edények formázását és változatos díszítésmódját, ennek segítségével pedig mindenki elkészítheti a saját agyagedényét.
Miért kék az ég? Miért nem zöld, vagy sárga? Egy érdekes előadás során megtudhatjuk az ég színének fizikai és kémiai hátterét, majd egy interaktív beszélgetés következik az ELTE Természettudományi Karán.
Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara pedig a G épületben arcfestéssel várja a kicsiket!


2022. szeptember 12.