Beethoven, táncház és koncert a természet jegyében- Táncolj és mulass a Kutatók Éjszakáján!

A zenei és táncos programok sem maradhatnak el péntek este a Kutatók Éjszakáján. Elképzelhetetlen lenne dallamok és táncos mulatságok nélkül a hétvége.

Debrecenben lesz hallható Beethoven szeptember 29-én. A német zeneszerző V. szimfóniájának kezdőhangjait a világon mindenhol ismerik. A klasszikus zenében járatlanok is felkapják a fejüket a jellegzetes beethoveni “Sors-szignál” hallatán. Ennek megszólaltatása azonban nem is olyan könnyű feladat. A zenekar és a karmester tökéletes összhangjára van ehhez szükség. Ennek a nyomába eredünk az interpretációtörténet segítségével, képi és hanganyaggal. Képzeljétek, hogy élőben ki is próbálhatjátok ennek a műnek az elindítását.

Debrecen utcái a táncos lábaktól is hangosak lesznek a Kutatók Éjszakáján. Téged is várnak a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszék és a DE HÖK Folklór Műhely néptáncbemutatókkal és tánctanítással egybekötött programkavalkádjára! Budapesten pedig a balti népek hagyományos táncait próbálhatjátok ki az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

A legfiatalabb állat és növénybarátokra is gondoltak a Kutatók Éjszakája szervezői. Énekeljetek, táncoljatok a A Kalap Jakab koncertjén a Bornemissza Péter Gimnáziumba! Fergeteges mulatsággal készülnek kicsiknek, nagyobbaknak és még nagyobbaknak!

Kényelmes cipő, jó hangulat és kedves barátok, csatlakozzatok a zenei-táncos programokhoz a Kutatók Éjszakáján!

2023. szeptember 19.