Egészségügyi szakmák és elsősegély a nyíregyházi Kutatók Éjszakáján

Hogyan néz ki egy mentőtiszt élete a gyakorlatban? Mit csinál egy egészségügyi szervező? Nyíregyházán kideríthetitek, és bepillantást is nyerhettek a szakmák mindennapjaiba.

Mentőtiszt hallgatók az életért! Az Egészségtudományi Kar programjának elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet az elsősegély ismeretének fontosságára, ezzel együtt bepillantást adjon a mentőtiszt szakma rejtelmeibe is. Egy mentőautó (eset-rohamkocsi) felszereltségét is meg tudjátok tekinteni. A mentőtiszt szakma szépségeibe és nehézségeibe is bepillantást nyerhettek egy-egy érdekes eset kapcsán. Gyakorlati termeikben, kis csoportokban, forgásban megtanítják nektek a laikus újraélesztés szabályait, melyet Ambu babáikon ti is gyakorolhattok. Ugyanitt bemutatják az AED készülék használatát, mely a hirtelen szívhalál esetén életet menthet. Az elméleti ismeretek után, lehetőséget biztosítanak a különböző vérzés típusok szakszerű ellátásának gyakorlására.

Ismerjétek meg az egészségügyi szervezőket az Egészségtudományi Karon! Diákokként egy előadás és egy csapatverseny keretein belül lehetőségetek nyílik megismerni az egészségügyi szervező képzést. Bemutatjék, hogyan kapcsolódik össze az egészség, a turizmus és az informatika.

Ismerjétek meg az egészségügyi szakmákat testközelből Nyíregyházán a Kutatók Éjszakáján!

2023. szeptember 25.