Kiskedvencek titkos élete és rejtőzködő állatok körülöttünk – a Kutatók Éjszakája programjain

Mit csinálnak szőrös kedvenceitek, amikor nem látjátok őket? Vannak-e olyan állatok a közeletekben, akiket ti nem vesztek észre? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattok a Kutatók Éjszakája állati programjain.

Az ELTE Informatikai Karának előadása során érdekes ismereteket kaphattok arról, hogyan lehet ember jelenléte nélkül megfigyelni az állatokat. Azokat, akik nekünk húst, tejet, tojást adnak. Hogyan tudunk következtetéseket levonni arról, hogy egészségesek-e, jól érzik-e magukat? Az informatika segítségével ma már számtalan lehetőség van arra, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk. Ezekről az érdekes eszközökről, az általuk gyűjtött adatokról lesz szó. Valamint megismerhetitek azokat a módszereket, amelyekkel ezt a sok-sok adatot értelmezni tudjuk.

Titkos ügynökök vagy titkos állatok? Ismerjetek meg olyan hazai állatokat, akikről talán nem is tudtátok, hogy körülöttetek élnek Kecskeméten! Több ízeltlábúval is találkozhattok, néhány részlet vizsgálatához pedig digitális mikroszkópot is fogtok használni.

A Fővárosi Állat- és Növénykert által a Kutatók Éjszakájára meghirdetett programok színhelye a Nagyszikla belsejében található Varázshegy. Amíg a Varázshegy Csillagterében egymást követik az előadások érdekesebbnél érdekesebb témákkal, a szomszédos Óriások csarnoka, illetve Élet iskolája bemutatóhelyeken interaktív állomások várják a program résztvevőit. Többek között megismerkedhettek néhánnyal a sokezer mentett állat közül, és megismerhetitek az állatorvosi munka néhány fontos eszközét, például a kábítólövedéket és az azt célba juttató fúvócsövet is.

A Kutatók Éjszakája programjain valódi szakértőkké válhattok, ha az állatokról van szó. Csatlakozzatok ti is!

2023. szeptember 25.