EU Zöld Hét 2023

Az EU Zöld Hét június 3., szombat és június 11., vasárnap között kerül megrendezésre.

Az EU Zöld Hete lehetőséget biztosít arra, hogy megvitassuk, megismerjük vagy akár megünnepeljük az EU környezetvédelmi politikáját. Továbbá lehetőséget kínál arra, hogy megünnepeljük az elért eredményeket, és arra ösztönözzük az egyéneket, közösségeket és szervezeteket, hogy a jövőben erőteljesebben lépjenek fel – a környezetünk védelme, megőrzése és helyreállítása érdekében, most és a jövő nemzedékek számára, a fenntartható fejlődés folyamatos előmozdítása mellett.

A konferenciára június 6-án és 7-én kerül sor Brüsszelben. A konferencia az Európai Unió (EU) környezetvédelmi politikáival kapcsolatos legfrissebb hírekkel foglalkozik, többek között a biológiai sokféleséggel, a körforgásos gazdasággal és a környezetszennyezésmentességgel. Lehetőséget kínál arra, hogy megünnepeljük a már elért eredményeket, miközben arra ösztönözzük az egyéneket, közösségeket és szervezeteket, hogy tegyenek lépéseket a környezet védelme és helyreállítása érdekében. Egy hét a környezetvédelemmel kapcsolatos partnerrendezvényekből. A hét során Európa-szerte és világszerte iskolák, egyetemek, szakmai szövetségek, környezetvédelmi szervezetek, civil szervezetek és kormányzati szervek által szervezett partnereseményekre kerül sor.

A cél, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem és a fenntartható életmód népszerűsítésének fontosságára, hogy ezzel is hozzájáruljanak az ökológiai átmenethez.

A regisztráció ITT érhető el!

2023. május 25.