Filozófiai és nyelvészeti workshopokra és beszélgetésekre is számíthattok a Kutatók Éjszakáján

A bölcsészettudományi programok biztosíthatnak róla, hogy meg fogod találni a számodra legéérdekesebb beszélgetést vagy workshopot péntek este Budapesten. Ha a szavak másokra gyakorolt hatásáról tudnál meg többet, vagy a filozófálást gyakorolnád, akkor ezeken a programokon a helyed!

Mit adnak, mit adhatnak a filozófusok a nyilvánosságnak? Milyen szempontokkal tudnak hozzájárulni legégetőbb kérdéseink megoldásához? Lehet-e a filozófia más, mint tudomány: terápia, beszélgetés, közös rácsodálkozás közös dolgainkra? Az ELTE Filozófia Intézete 2023-ban azokat a filozófiai projekteket mutatja be, amelyek célja, hogy a nemfilozófusok életét is gazdagabbá tegyék. A Közfilozófiai programok 16:00-tól 23:00-ig várnak téged is, ha választ kapnál a fenti kérdésekre.

Hiszel a szavak erejébe? Dr. Borbás Gabriella Dóra workshopja bepillantást enged a szavakkal történű agresszió fajtának felismerésébe és ezen mindennapos helyzetek kezelésébe. Érinti a szándékosság megállapításának kritériumait is. Ha résztvennél a programon, kérlek olvasd el workshophoz kapcsolódó segédanyagot, amelyet itt érhetsz el! Ez természetesen nem kötelező, de ilyen módon hatékonyabbá válhat a részvéted, és így termékenyebb beszélgetések alakulhatnak ki a program során.

Tarts az ELTE Funkcionális nyelvészeti diákműhelyével, ha érdekel a dalszövegek átírása, generálása és szívesen belepillantanál a dalszövegek elemzésébe is! Ezek a folyamatok ugyanis a diákműhely és a DiAGram Funkcionális Nyelvészeti Központ Stíluskutató csoportjának közös feladatai, amelyek egyszerre koncentrálnak a Stíluskutató csoport által épített Lírakorpuszra, illetve a funkcionális kognitív stilisztika területére.
ahol éppen felüti a fejét az égen
az éjjel ki az aki maradna ébren
?” -fejtsd meg a dalszövegeket péntek este a Kutatók Éjszakáján!

Filozofálj, ne hezitálj, hanem regisztrálj a Kutatók Éjszakája programjaira!

2023. szeptember 24.