Okos kütyük, drónok és VR technológia – a szolnoki Kutatók Éjszakája repülésre hív

Szeptember 29-én a jövő technológiája valósággá válik Szolnokon. Próbájátok ki a modern eszközöket, és csatlakozzatok az interaktív programokhoz a Kutatók Éjszakája eseményein!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szolnoki kampuszán kipróbálhatjátok, hogyan zajlik a valóságot megközelítő környezetben egy ismeretlen repülőgép felderítése és elfogása. A virtuális repülő szimulátoros bemutató során beülhettek három Grippen JAS 39- típusú harcászati repülőgépbe, és VR szemüveg segítségével a pilótával együtt résztvehettek a repülésben. Közben a fületekben hallható lesz a pilóta és a légvédelmi irányító kommunikációja. Akik a VR repülést kipróbálják, egy életre szóló élménnyel gazdagabban szállnak ki a vadászrepülőgépből. “Repüljetek” egy új technológiát kipróbálva!

Folytathatjátok a repülést az Avionika szakkör programján. Az évek óta működő szakkör hallgatói drón és repülőgép építéssel, mikrokontroller programozással, 3D nyomtatással, elektronikai apróságok tervezésével és készítésével, valamint oktatást segítő vizuális eszközök megvalósításával foglalkoznak. Az általuk készített eszközökből állítanak ki néhányat, hogy felkeltsék az érdeklődéseteket a repülés technikai rendszerei iránt. Itt meg is tanulhatjátok, amit a gyakorlatban kipróbáltatok.

Készen álltok a leszállásra? Még nem? Erre nincs is szükség, ugyanis egy drón szimulátor segítségével egy légi-akadálypályán a legrövidebb időn belül végig repülnötök. Ne feledjétek, lehet, hogy fújni fog a szél! A szimulátor segítségével bárki megtapasztalhatja a drónok irányításának alapjait.

Repüljetek el pénteken a szolnoki Kutatók Éjszakájára, ahol garantáltan többet tudhattok meg a pilóták által is használt eszközökról!

2023. szeptember 24.