Green Platform – további ajánlók a Kutatók Éjszakája programjai közül

A Kutatók Éjszakája nem ért véget a késő novemberi eseménysorozattal – bemutatkozik a Kutatók Éjszakája Green Platformja, amely középpontjában a környezeti változások vagy a fenntarthatóság áll. Tekintsen bele gyűjteményünkbe!

Ahogy a Kutatók Éjszakája 2020-ban megrendezett eseményein részt vettek, már tudhatják, hogy sok előadás és program az érdeklődők rendelkezésére állt és áll azóta is (ehhez csupán a Programok menüpont alatti keresésnél be kell jelölni a “Bármikor megtekinthető programok” rubrikát).

Az alábbiakban ezek közül nyújtunk betekintést azokba a videókba, amelyek környezetünkkel kapcsolatosak – és még mindig bármikor megtekinthetőek!

Mit tudsz a vízgazdálkodásról? És a fenntartható vízgazdálkodásról? Egy felnőtt ember nagyjából 2 liter vizet iszik meg naponta… és mennyi vizet fogyasztunk mindennapi tevékenységeink során? És mennyi áll rendelkezésünkre globálisan? Ismerd meg a válaszokat, és hogy miért fontos a fenntartható vízgazdálkodás!

Miből áll a vízi ökológia és annak kutatása? Most vízi ökológusok, plankton ökológusok és mikrobiális ökológusok mindennapjaiba nyerhetsz betekintést! Megmutatják, milyen vizsgálatokat lehet folytatni a több száz vagy akár több ezer literes mezokozmosz rendszerekben. Balaton-kutatástól az élőhely-hálózatok feldarabolódásán át a klímaváltozásig!

Száztóváros lakói egy regegl arra ébredtek, hogy kedvenc horgásztavukban rejtélyes módon pusztulnak el a halak, a tó vize pedig furcsa zöld árnyalatot öltött. Mi történhetett? Ki lehet a felelős? Fedezd fel ezzel a videóval a szennyezőanyagok felszín alatti titkos útját!

2021. január 22.