Gyógynövények, bolygók és éjszakai csapatjátékok Dél-Alföldön

Nem kell a fővárosig utaznotok, ha szeretnétek a Kutatók Éjszakáján résztvenni. A Dél-Alföldi városokban sem maradhatnak el az érdekesebbnél érdekesebb programok szeptember 29-én és 30-án.

Hódmezővásárhelyen játékos növényfelismerésre lehet számítani a Kutatók Éjszakáján. Kiállításra kerül tíz cserepezett gyógynövény, melyek számozva lesznek, és egy feladatlapon kell összepárosítanotok a gyógynövényeket a neveikkel. Te mennyit ismernél fel?

Gyulán minden korosztály készülhet egy űrutazásra. A Mars terraformálása című előadással készül a Magyar Napfizikai Alapítvány. A Mars-kutatás célja nemcsak a bolygó minden eddiginél alaposabb megismerése volt, hanem előkészíteni a néhány évtizeden belül megvalósíthatónak vélt emberes marsi küldetést. De vagyon mi vár ránk, ha egyszer odaértünk?

Részt vennél egy éjszakai kalandtúrán, ahová a barátaidat is hozhatod? A Szarvasi Arborétumban 20 játékos feladatban vehettek részt korlátozott fény-, és látásviszonyok mellett péntek éjszaka. Nevezzetek a csapatjátékra barátaitokkal, családotokkal, osztályotokkal! Az izgalmas játék során térkép és elemlámpa segítségével kereshetitek meg a sötétben a kijelölt állomáshelyeket.

Magyarország egésze készen áll a Kutatók Éjszakájára, keresd meg a hozzád legközelebbi programokat!

2023. szeptember 23.