Jogodban áll résztvenni! Bűnügyi esetek, gyermekjog és robotügyvédek a Kutatók Éjszakáján

Szeptember utolsó hétvégéjén a jogtudományok is rivaldafénybe kerülnek. Ha a kriminológiai érdekel, ha a gyermkejogban szereznél jártasságot, akkor ezek a programok neked is szólnak.

Létezik tökéletes gyilkosság? Ha érdekel a válasz, pillants be egy magyar bűntetőjogi eljárás kulisszatitkai mögé egy permodellezésen keresztül! Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar ezzel az előadással is várja a látogatókat.

A gyermekek számos helyzetben szorulnak segítségre, legyenek azok lelki, életviteli vagy jogaikkal és jogaik sérelmével kapcsolatos problémák. Egy beszélgetésen keresztül mutatják be, hogyan segíthetsz felnőttként, megismerheted a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány működését, és képbe kerülhetsz az Internet Hotline-nak és a Kék Vonal Alapítvány lelkisegély-szolgálatának hatáskörével is. Az előadáson szerzett tudásod nem fog kárba veszni!

Kell-e félnünk a robotügyvédtől? Óváry-Papp Nóra vezető ügyvéd, oktató előadása a már alkalmazott szoftvereket mutatja be – különös figyelemmel arra, hogy ezek mennyiben alakítják át az ügyvédi feladatok ellátását. Előre tekintve, megvizsgálva, milyen hatással lesz vagy lehet a mesterséges intelligencia az ügyvédek életére.

A jog behálózza az életünket. Tudj meg minél többet róla a Kutatók Éjszakáján!

2023. szeptember 16.