Közösségi média, pénz és történelem- társadalomtudományi programok Szegeden

Meggazdagodnál? Érdekel, hogyan hat a testképünkre a közösségi média? Vagy a nagy gazdasági világválságról tudnál meg többet? A szegedi programok előtted is nyitva állnak, és általuk értékes tudásra tehetsz szert a társadalomtudományi témakörökben.

A pénz mágikusan hat az emberre. A Szegedi Tudományegyetem előadása feltárja azokat a (szakmafüggetlen) képességeket, amelyek felgyorsítják a karrierutakon való előrehaladást, így a könnyebb vagyon szerzést is. A program során szó esik vállalkozói szemléletről, a vállalkozások vezetéséről is. Legyen Ön is milliomos!

A közösségi média a mindennapjaink természetes eleme, vajon tudatában vagyunk annak, hogy elemi szinten hat ránk? A nyugati kultúrákban természetesnek számít, hogy a nők negatív testképpel rendelkeznek, azonban Dér Dorottya Noémi szerint ez számos etikai kérdést felvet a marketing esetén – különösen a közösségi média által nyújtott eszközök fénykorában. Ennek megfelelően előadásában arra a kérdésre kereshetitek a választ, hogy vajon milyen hatást gyakorolnak a közösségi média tartalmak a fiatal nők testkép megítélésére, hangulatára és életmóddal való elégedettségére?

Egy valódi jogeseteket boncolgató beszélgetésbe is belecsöppenhet az érdeklődő Szegeden. A nagy gazdasági világválság által okozott problémák elhárítása érdekében intenzíven lépett fel az állam a Horthy-korszakban. Ez a szemlélet nyomon követhető az új jogi reformok esetében is, így az előadás keretében bemutatott jogesetek ezen átalakulásokat jól érzékeltetik. Ha szeretnéd megismerni a történelmen átívelő összefüggéseket, akkor ne felejts el regisztrálni a programra!

Szeged felkészült a Kutatók Éjszakájára. Te is készen állsz?

2023. szeptember 16.