Kecskemét és Kiskunfélegyháza is készül a Kutatók Éjszakájára

Idén is országos eseményeket kínál a Kutatók Éjszakája, így a kecskeméti és kiskunfélegyházi közönség is hangolódhat a programokra.

Robotika, logikai játékok és kísérletezés, a Bányai Júlia Gimnázium ajtaján belépve egy percig sem fogunk unatkozni szeptember utolsó hétvégéjén. A World Robot Olympiad a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén döntőbe került iskolai csapat mesél a projektjükről és a világverseny tapasztalatairól. Ha érdekel a mesterséges intelligencia és a robotika, akkor neked is itt a helyed!

A fiatalabb generációnak is készül programokkal a gimnázium, érdekes kísérleteket figyelhetnek meg szabad szemmel és mikroszkóppal is. Vulkánkitörésre is lehet számítani az előrejelezések szerint. Azonban aggodalomra semmi ok, ugyanis csak játékos formában, lávalámpa készítés alatt történhet ilyen. Aznap csak az ördöglakat lesz zárva, így a kulcsod helyett a logikádat pakold be magaddal!

A Móra Ferenc Gimnázium Kiskunfélegyházán gondoskodik a szórakoztató és tanulságos programokról. Dominó vagy társasjáték, egyik sem hiányozhat az eseményről. A társasjáték teremben a látogatók különböző logikai feladványokat, társasjátékokat próbálhatnak ki, a dominózás jelszava pedig: “Ha felépíted, le is döntheted!”

A hangok és a zene kedvelői se keressenek aznapra más koncertet, ugyanis az iskola udvarán az Ad Hoc zenekar dallamai kelnek szárnyra, és felelnek a közvetlen hangulatért.

Ha a naptáradba már beírtad az eseményt, akkor nincs más hátra, minthogy regisztrálj a kedvenc programodra!

2023. szeptember 15.