Komposztálás, jelnyelv és társasjátékok- mindez Veszprémben a Pannon Egyetem programjain

Mi az a biohulladék? Mi a komposzt? Van ezek között egyáltalán különbség? Vajon miért fontosak a giliszták a kutatásban? Gyere el egy gyors utazásra a Komposzt Expresszel, ahol ezekről nem csak tanulhatsz, de élőben is megnézheted. Megmutatjuk azt is, hogyan komposztálhatsz a lakásban szagmentesen gilisztákkal és gombákkal. A program végén a giliszta családokat is megetetheted. 

Ha szeretnéd megtudni a jelnyelv idegrendszeri hátterét, akkor csatlakozz a Pannon Egyetem Humántudományi Karának programjához! Az egyik legnagyobb rejtély a kognitív idegtudomány számára, hogy az agy hogyan dolgozza fel a nyelvet. Jelenlegi tudásunk jelentős része a hangzó nyelvek vizsgálatából származik, ám az utóbbi évtizedekben előtérbe került a kérdés, a jelnyelvek milyen további információval szolgálnak a nyelv idegrendszeri hátterét illetően. A jelnyelvek a hangzó nyelvekkel ellentétben a vizuális modalitást használják az információ továbbítására, így egyedülálló vizsgálati lehetőséget nyújtanak a modalitás-független, univerzális nyelvi folyamatok feltárására.

Ha szeretsz kutatni, ha szereted a fejtörőket, ha érdekelnek a tudomány és jövő titkai, akkor várnakk péntek este a Pannon Köztérben a Kutatók Éjszakáján, ahol okos, ügyes, szemfüles és sci-fi témájú társasjátékokat próbálhatsz ki barátaiddal, ismerőseiddel, családtagjaiddal! Társasozz és tanulj Veszprémben te is!

Töltsd a hétvégét izgalmas és tanulságos programokon, és kalandozz a Kutatók Éjszakáján!

2023. szeptember 26.