Legózás, vezénylés és Netflix-magatartás – Kutatók Éjszakája-programsorozat a Corvinuson

Jó vezetők-e a királyok? – erre is választ kaphatunk a Corvinus változatos programjain, amelyek nemcsak a közgazdaságtant népszerűsítik, de felölelnek olyan határterületeket is, mint a pszichológia, a fenntarthatóság vagy a mesterséges intelligencia.

Például játékokkal ismerhetjük meg, hogyan mérik a közgazdászok a személyiségjegyeket, és megvannak-e bennünk a pénzügyi sikerhez szükséges jellemzők, milyen új fogyasztói magatartás húzódik a Lime rollerek, a Netflix sikere mögött, és befolyásolja-e matematikai képzettségünk a döntéshozatalunkat. Mérlegelhetjük környezetbarát magatartásunkat: mennyire akarjuk jólétünk árát másokkal megfizettetni, üzleti fenntarthatósági játékon vehetünk részt, kiderül, hogyan lehet meghaladni a növekedéscentrikus szemléletet, és eldől, a jelenlegi társadalmi-gazdasági változások összevethetők-e a XIX. századi ipari forradalommal.

Kiderül, jó vezetők-e az uralkodók, mit tanulhatunk a karmesterektől a menedzsmentről, mennyire diszkriminálják az időseket az állásinterjúkon, mire való a családi alkotmány, miért érdemes válságban váltót használni. Megtanulhatjuk, hogyan használhatjuk a legót problémamegoldásra és kreativitásra, milyen szerepe lehet a mesterséges intelligenciának a turizmusban és az e-learningben, miképp manipulálnak minket a háborús metaforák, milyen következtetésekre juthattunk a magyar koronavírus-statisztikákból, és konzerválta-e a nemi szakadékot a digitális technológiák használata. Megtudhatjuk, van-e racionalitás a szélsőséges politikai vélemények mögött, mi lehet az oka Latin-Amerika válságának a közelgő brazíliai választások fényében és miben hasonlók a közép-európai kapitalizmusok.

A részvétel a gazdaság- és társadalomtudományok iránti érdeklődőknek kihagyhatatlan.

2022. szeptember 19.