Robotokról gyerekeknek országszerte

Gyorsabban számolsz, mint egy robot? Lenne kedved irányítani egy robotot? Robotok a kiterjesztett valóságban, mesterséges intelligencia, humán-robot interfész – most robotokkal kapcsolatos programajánlónkat olvashatod.

Milyen lehet szembeszállni egy robotjárművel? Ki tudja jobban megtalálni a pályán az ideális ívet? A BME KJK és a Mérnökmisszió közös versenyének, a REFORMula Challenge új szériájának egy bemutató programján kipróbálhatod, milyen versenyezni egy önvezető kisjármű ellen. A program során nem csak vezetésre van lehetőség, hanem kérdezhetsz az Egyetem kutatóitól is a rendszer működéséről. (Budapest)

Érdekel az ember és a gép kapcsolata? Első ízben mutatkozik be a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán kifejlesztett távmanipulációs rendszer, amelyben egy valódi robot szemén keresztül szemlélhetjük a világot, és a robot karjaival végezhetünk mozdulatokat. (Pécs)

Szeretsz legózni? Szereted a robotokat? Szeretnél megépíteni és irányítani egy igazi lego robotot? Most kipróbálhatod, hogyan kell robotot építeni. Ismerd meg Maxot a lego fiút, Miát a lego lányt és Milot a lego robotot. Légy részese egy fantasztikus lego kalandnak! Teljesítsd a küldetéseket és szerezd meg a robotépítő mester címet! (Miskolc)

Klasszikus robotverseny – a játékos érdeklődőknek lehetőségük lesz az Óbudai Egyetem hallgatói által megépített Lego NXT robotokat programozni és a kijelölt akadálypályán azokkal versenyezni. Ki lesz a győztes? (Székesfehérvár)

Az ELTE Informatikai Karán olyan fiatalokat, gyerekeket és családokat várnak, akik szeretnének bepillantást nyerni a mesterséges intelligencia projektek világába. A résztvevők játékos példán keresztül programozhatnak robotot, taníthatnak be hangfelismerő mesterséges intelligenciát, vagy éppen vehetnek részt a szakértői ellenőrző folyamatokban. A játékos csoportfoglalkozás közben megismerkedünk a robot mozgatás alapjaival, valamint a mesterséges intelligencia ma elterjedt módszereinek legfőbb tulajdonságaival, érdekességeivel. A programon való részvételhez programozási és elméleti tudás NEM szükséges! (Budapest)

Az okosszemüvegek és -telefonok lehetővé teszi, hogy a robotjainkat virtuális kezelőfelülettel bővítsük ki, amelyek a térben a robottal együtt mozognak és a felhasználóhoz is igazodnak. A Nokia által szervezett programon most megtudhatod, milyen irányítani egy robotot! (Budapest)

2022. szeptember 19.