Miért tér haza Lassie? – a szeparációs stressz kutyáknál: a Science Café programja a Kutatók Éjszakáján

A Kutatók Éjszakája mellett a Science Café programjai is remek lehetőséget biztosítanak, hogy egy beszélgetés formájában ismerjetek meg egy érdekes témát. Szeptember 29-én a Godot Galériában a szeparációs stressz kutyákat érintő formájáról beszél Lenkei Rita etológus.

Tudtátok, hogy a kutyáknál jelentkező szeparációs viselkedésprobléma rengeteg kutya-gazda páros életét nehezíti meg? Bár sok kutatás zajlott a témában a köztudatban mégis rengeteg tévhit övezi. A Science Café előadása során kiderül, hogy mi a viselkedés megjelenésének etológiai háttere, aminek köszönhetően jobban megérthetitek a problémát és kutyánk viselkedését és egyúttal betekintést nyerhettek egy etológus munkájába is.

A Kutatók Éjszakája programnak az egyik kiegészítő programeleme a Science Café eseménysorozat. A Science Cafe eseménysorozat célja a tehetséges és szereplésre érett szakértők támogatása, és ezáltal a közérthető tudományra szomjas közönség szórakoztatása. Mindez persze a tudományok népszerűsítésének égisze alatt!

2023. szeptember 25.