Okosotthonok a Kutatók Éjszakáján

Az okosotthon divatos hívószó, de mit is jelent? Legtöbbször a telefonról irányítás, a telefonról irányítható világítás jut eszünkbe, esetleg az okos dugaljak. Pedig ez csak egy nagyon kicsi szelete mindannak, amit egy okosotthon magába foglal(hat).

Lakásunkból akkor lesz otthon, ha a kényelme, biztonsága és energiahatékonysága bennünket szolgál, ránk van szabva. A jövő (okos)otthona ismeri az igényeinket és azoknak megfelelően alakítja a működését. Ez hogyan valósul meg? Erről hallhatunk a „Mindenütt jó, de legjobb (okos)otthon” című előadásban.

Az okosotthon megoldások célja, hogy kényelmesebbé tegyék életünket azzal, hogy a hétköznapi rutinfeladatainkat elvégzik helyettünk és ezzel a “kezünk alá dolgoznak”. Ezek a megoldások megkönnyítik a gyerekek, időskorúak, a segítséggel élő emberek és a róluk gondoskodók életét, hiszen az otthonunkkal könnyebb kommunikációt és teljes testre szabhatóságot biztosítanak. A „Gondoskodó okosotthon” című előadásból megtudhatod a részleteket.

Ha szeretnél az okosotthonok világában jobban elmerülni, lehetőséged lesz erre az „Okosotthon pár kattintással” című workshopon.

Az Okosotthon Guru programjai mellett további programok is lesznek a témában:

Az ESP8266 az olcsó okosotthon eszközök „Szent Grálja”. A fejlesztés buktatóit, szépségeit ismerhetjük meg Kiss József: Okostermosztát ESP8266-tal című online webináriumán.

Szurmay Ádám: Okos otthon rendszerek összehangolása Home Assistant segítségével című bemutatóján a legnépszerűbb nyílt forráskódú otthon menedzsment megoldást mutatja be.

Dr. Kopják József: Alexa, kapcsold fel a lámpát! – okos otthon bemutatása hangvezérléssel című bemutatóján kipróbálhatjuk az egyik legnépszerűbb hangasszisztenst működés közben.

Smartopert Kft.

2021. szeptember 17.