Számviteli szabadulószobát és jövőkutatást is kipróbálhatunk a Corvinuson

A kriptovaluta-csalástól a lomisokig, a mesterséges intelligencia matematikai és foglalkoztatási hatásaitól Pál Feri-előadásig számos téma nyomába eredhetünk a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Már kora délutántól változatos és aktuális témákban várják az érdeklődőket a corvinusos oktatók. Az előadások és interaktív játékok az egyetem friss gazdasági és társadalomtudományi kutatásaiba engednek betekintést.
A magyar programok közül jelentkezhetünk számviteli szabadulószobába, campustúrára, de Pál Feri atya előadására is a belső békéről. Részesei lehetünk tőzsdejátéknak, jövőkutatásnak, talajműveltségi edukációnak és egy vendéglátó-ipari fenntarthatósági kutatásnak. Ízelítőt kaphatunk az e-learning tananyag-fejlesztésből, az eredményes lobbizást segítő szövegbányászatból és egy céges mérleg értő olvasásából is. Megtudhatjuk, kik az influencerek influencerei, hogyan válik pozitívabbá az időskorról szóló nyelvezet és mi az ellenszere a nagyipari élelmiszer-előállítás hátulütőinek.
Antropológus-közgazdász segítségével fejthetjük meg a lomizás helyét az újrahasznosításban, alkalmazott matematikussal a matematikai gondolkodás szerepét a mesterséges intelligencia korában, menedzsmenttörténésszel a magyar középkor és a mai családi vállalatok közötti párhuzamokat, bibliográfussal Karinthy Ferenc irodalomszemléletét. Tanulhatunk az új társadalmi munkamegosztásról, a fenntarthatóságról, az új világrend kilátásairól, a magyar államadósságról, a családi alkotmány hasznáról. Az angol programok közül kiemelkednek a mesterséges intelligencia és a foglalkoztatás összefüggéseit, a geopolitika kulisszatitkait, valamint az FTX-kriptovaluta tőzsde-csalás okait ismertető beszámolók.

Programok a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében.

2023. szeptember 20.