Társadalmi mobilitás és migráció – két konferencia a társadalomtudományok területéről

November 17-én a Goethe Intézet és az ELTE Magyarországi Németek Kutatási Központja szervezi meg a Közös utakon című migrációs tematikájú konferenciát, november 16. és 17-én pedig a Társadalomtudományi Kutatóközpont (TK) foglalkozik a társadalmi mobilitás aspektusaival, számol be a Qubit.

A Közös utakon nemzetiségi konferencia kedden, 16.30-tól olyan kérdéseket jár körbe, mint a jelenkori migráció és a német kisebbség 2. világháborút követő elűzésének narratívái. A konferencián a a migrációt és az elűzetést elbeszélő narratívákat helyezik párhuzamba a szervezők, a kérdésről pedig nemzetközi és magyar szakértők beszélgetnek majd. A konferenciát online tartják meg, előzetes regisztrációra van szükség.

A fenti rendezvénnyel szoros kapcsolatban áll a Társadalomtudományi Kutatóközpont angol nyelvű eseménye, amelyen a társadalmi dinamikákról és egyenlőtlenségekről lesz szó nemzetközi kontextusban. Magyar társadalomtudósok mellett nemzetközi szakemerek is beszámolnak kutatásaikról az előadások és beszélgetések keretein belül.

A regisztráció és a részvétel mindkét programon ingyenes!

2020. november 12.